Är du mellan 17 & 45 år?

Vill du göra en rolig grej tillsammans med andra i föreningen?

Vill du vara en av 11 och bilda ett fotbollslag?

Då ska du läsa det här:


FKV har blivit kontaktade av Sigrid Lindstrøm Vold som är produktionsledare på det norska produktionssällskapet Teddy tv för en kommande tv-serie och som kommer att handla om Norges första fotbollslandslag för kortaväxta. Tv-serien är ett samarbete mell Teddy tv, NrK och Norsk intresseforening for kortvokste (NiK). Syftet med serien är att öka medvetenheten hur det är att vara kortväxt i Norge idag. Tv-teamet kommer att följa lagets resa med målet att delta som första norska lag under World Dwarf Games den 28 juli till den 5 Aug 2023 på Augustat the German Sports University i Cologne i Tyskland.


FKV har fått frågan om några av vår förenings medlemmar mellan 17-45 år (oavsett kön) är intresserade av att spela en vänskapsmatch mot det norska fotbollslaget. Det norska laget har alla olika erfarenheter av fotboll, några av dem har aldrig spelat förut andra mer. Tanken är att det skall vara ett roligt möte men en vänförening där gemenskap och enighet står högst på listan.

Teddy Tv undersöker nu olika alternativ för var vänskapsmatchen kan anordnas och tror att det kan vara möjligt att träffas i Göteborg. Det skulle kanske vara en möjlighet att hitta en plats närmare Stockholm om det skulle underlätta beroende på var majoriteten av våra blivande lagmedlemmarna bor. Förslag på matchhelg är i nuläget 4-5 mars 2023. Matchen är tänkt att arrangeras under lördagen den 4 mars och efter matchen ha en social samvaro med middag tillsammans. Teddy tv står för kost och logi. 

För att det ska gå igenom så behöver laget ca 10-11 personer som vill vara med och spela.

Ansvariga för att skapa ett lag är Moa Welander och Maja Isakovic FKV.s ungdomsrepresentanter i Styrelsen.


FKV med Moa och Maja tycker att det vore superkul om vi får i hop ett lag och liksom Norge ett första fotbollslag för kortväxta.


Om ni vill anmäla er eller har några frågor kontakta Moa eller Maja.

OBS! OSA senast den 1 Januari 2023..

moa@fkv.se

maja@fkv.se

Om ni hellre vill kontakta dem på Messenger går det också bra,


Det går också bra att ställa frågor direkt till Teddy tv och Sigrid genom att maila maila henne på: sigrid@teddytv.no


Copyright © Alla rättigheter förbehållna FKV - föreningen för kortväxta

Foto: www.photoartstudio.se Agnieszka Tünnissen