Aktuellt

Nyheter på hemsidan

Hela webbplatsen är för närvarande under arbete, och vi hoppas ni har överseende med detta.

Kortväxtas kunskapsmånad 2018

I samband med uppmärksammandet av kortväxthet den 25 oktober 2018 publicerade FKV den här filmen:

Nordisk Ungdomsträff 2017

On the 12 – 14 of May FKV orgnanized a Nordic youth gahtering for all young people between the ages of 15-29. Invitations was sent out to short stature unions in Sweden, Norway, Denmark and Finland.

The gathering took place in Värnamo, Sweden,  where FKV then had its head-quarters.

The objective for the weekend was that young people in the Nordic countries would get to know each other, establish good relations and to start a tradition with an annual youth meeting where the different countries take turns in arranging the gathering.

FKV would like to say thank you to all participants and we hope this type of gathering now will happen every year.

Styrelsen informerar

Den 12 maj hade vi invigning av lokalen på Myntgatan 10 i Värnamo.

Ni som var med på vår invigning hann kanske se den artikel om föreningslokalen i den lokala tidningen Värnamo Nyheter. Styrelsen hade innan invigningen kontaktat dem och bjudit in en journalist med fotograf för att sprida information om detta historiska ögonblick detta då vi vill synas i större sammanhang för att kunna påverka samhället . Media är trots allt ett viktigt hjälpmedel i informationsspridning.

Artikeln var en tydlig och bra text, med fina bilder. Det som helt förvred det hela var första sidan med rubriken ”Äntligen har kortvuxna fått ett eget hem” och även mittuppslaget där rubriken löd ”Kortvuxna får ett eget hem”, och att träffar på hotell landet runt numera är historia. Det gav inte det intryck vi ville ge, och några av er har även kontaktat oss gällande detta. Läser man artikeln får man rätt information, men läser man enbart rubriken så får man en helt annan bild än den vi ville visa och informera om.

Artikeln i sig går att läsa på följande länk: https://www.vn.se/article/antligen-har-kortvuxna-fatt-eget-hem/”

Självklart har styrelsen varit i kontakt med tidningen.
Både Ulrika (med hjälp av Erika) och Monika har varit i kontakt med chefredaktören och vi vill dela med oss av att vi tagit tag i detta. Det är viktigt att ni får följa med då ni är stommen i hela föreningen. Chefredaktören bad om ursäkt och medgav själv att det inte var en lyckad rubriksättning, och att de har brustit i rutiner de har för att säkerställa att sånt här inte händer. De har vidtagit åtgärder inför ansvarig personal, så det inte ska ske igen. Han berättar att de ändrade rubriken på internet så fort de upptäckte problemet, men tyvärr hann det inte ändras i tidningsutskicket.

 

Årsträffar

Riksträffen i år kommer att gå av stapeln 3-6 augusti (torsdag – söndag vecka 31). Glöm inte att ansöka om semester så att vi blir många som kan njuta av att umgås på Aronsborg i Bålsta.

Varje år arrangeras det en träff under augusti månad. Träffen är torsdag till söndag och är förlagd antingen vecka 31 eller vecka 32.
På dessa träffar finns det många saker på “programmet”. Det är både föreläsare, utflykter, fysiska aktiviteter samt mycket tid för att umgås med varandra.
Dessa träffar kallas för Riksträff, men vart tredje år heter det Riksmöte. 2016 var året för just Riksmöte och under detta möte är det bland annat val av ny styrelse.

På dessa träffar kommer det kortväxta med familjer från hela Sverige. Åldrarna är alltifrån små bebisar och ända upp till pensionsålder. Just detta åldersspann på träffarna är mycket viktigt för då kan det bytas erfarenheter från hela livet.
De äldre blir oftast lite av en “mentor” för de yngre som på så sätt får någon att se upp till.
På dessa träffar byggs känslan att “jag klarar allt” när man ser äldre med samma diagnos.
Detta är en väldigt viktig känsla!Fkv familj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.